Απώλεια Λίπους από την Κοιλιά

Η προσπάθεια απώλειας του λίπους από την περιοχή της κοιλιάς δεν πρέπει να έχει σαν μοναδικό στόχο τη βελτίωση της εμφάνισής σας.

Το κοιλιακό λίπος, ιδιαίτερα εκείνο που βρίσκεται βαθιά και περιβάλλει τα όργανά σας, είναι ένας προγνωστικός δείκτης καρδιακής νόσου, διαβήτη τύπου-2, αντίστασης στην ινσουλίνη και ορισμένων μορφών καρκίνου.

BellyFat 2

Αν με τη διατροφή και την άσκηση δεν χάνετε όσο λίπος θα περιμένατε από την κοιλιακή χώρα, τότε μπορεί να υπάρχουν ορισμένες αιτίες που δεν γνωρίζατε:

1. Όσο αυξάνει η ηλικία σας, τόσο πιο δύσκολα χάνετε το λίπος στην κοιλιά.

Καθώς μεγαλώνετε ο μεταβολικός σας ρυθμός πέφτει.

Αυτό σημαίνει ότι καίτε λιγότερες θερμίδες συγκριτικά με παλιότερα και έτσι ο οργανισμός σας “αναγκάζεται” να αποθηκεύσει περισσότερες θερμίδες με τη μορφή λιπώδους ιστού.

2. Δεν ακολουθείτε ποικιλία ασκήσεων στο γυμναστήριο.

Οι ασκήσεις που εστιάζουν στην αύξηση του καρδιακού ρυθμού (διάδρομος, ποδήλατο κλπ) δεν αρκούν από μόνες τους για να μειώσετε την περιφέρεια στη μέση σας.

Θα πρέπει να κάνετε έναν συνδυασμό αυτών των καρδιαγγειακών ασκήσεων με ασκήσεις με βάρη.

Οι μυς καίνε περισσότερες θερμίδες από το λίπος (ακόμα και σε κατάσταση ηρεμίας) και ως εκ τούτου, μπορείτε να κάψετε περισσότερες θερμίδες όλη την ημέρα, αν έχετε περισσότερη μυϊκή μάζα.

BellyFat 3

3. Καταναλώνετε τις λάθος λιπαρές ουσίες.

Το σώμα δεν αντιδρά σε όλα τα λίπη με τον ίδιο τρόπο.

Υπάρχει συσχετισμός της υψηλής πρόσληψης κορεσμένων λιπαρών (κρέας και γαλακτοκομικά) με την αύξηση του κοιλιακού λίπους.

Τα μονοακόρεστα λιπαρά (ελαιόλαδο, αβοκάντο κλπ) και μερικά πολυακόρεστα λιπαρά (ω-3 λιπαρά οξέα των ξηρών καρπών και λιπαρών ψαριών, όπως ο σολομός) έχουν αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις και εφόσον καταναλώνονται με μέτρο, ωφελούν το σώμα.

4. Έχετε αυξημένο στρες.

Οι καθημερινοί στρεσογόνοι παράγοντες(εργασιακά, οικογενειακά προβλήματα κλπ) κάνουν τις προσπάθειές πιο δύσκολες.

Σε καταστάσεις στρες επιλέγουμε συχνότερα τροφές με πολλά λιπαρά, αλλά και επειδή αυξάνεται η “ορμόνη του στρες” στον οργανισμό, η κορτιζόλη, η οποία έχει συνδεθεί επιστημονικά με μεγαλύτερη ποσότητα κοιλιακού λίπους.

FacebookInstagramYoutubePHONE