Aloe

Πολλοί άνθρωποι οι οποίοι δεν ήξεραν για την αλόη βέρα όταν την πρωτοδοκίμασαν έμειναν κατάπληκτοι. Και περισσότερο αυτοί που είχαν αρνητική γνώμη για αυτήν.

Αλλά στην ουσία αν κάποιος ξέρει πως λειτουργεί η αλόη και κατανοεί κάποια θέματα γύρω από την διατροφή, τις ανάγκες και τις δυνατότητες του οργανισμού μας, τότε είναι φυσικό να θεωρεί ότι θα χάσεις λίπος και τοξίνες (αυτά τα δύο πάνε μαζί) πίνοντας για μια εβδομάδα χυμό αλόης βέρα.

Και βέβαια αν συνεχίσεις να πίνεις καθημερινά ή έστω συχνά, θα βοηθήσεις τον οργανισμό σου να έχει σχεδόν το ιδανικό βάρος και να το διατηρεί. Γι’ αυτό επίτρεψέ μου να σου εξηγήσω.

Η αλόη βέρα είναι τροφή

Κατ’ αρχάς, ας ξεκαθαρίσουμε ότι η αλόη βέρα και τα αγνά παράγωγά της (χυμοί και κρέμες χωρίς όμως άλλες προσμίξεις) είναι φυσικά τρόφιμα, δεν είναι φάρμακα και ως τρόφιμα αναγνωρίζονται από την FDA. Μπορούμε να τα πίνουμε ή/και να τα τρώμε καθημερινά σε λογικές ποσότητες χωρίς παρενέργειες. Και ας δούμε τώρα:

Πως σχηματίζεται το λίπος

Ο οργανισμός μας όταν χρειάζεται ζωτικές θρεπτικές ουσίες για να συνεχίσει να λειτουργεί, ενεργοποιεί μέσω του εγκεφάλου το αίσθημα της πείνας. Εμείς αντιλαμβανόμενοι αυτό το αίσθημα, αναζητούμε τροφή για να φάμε και να ικανοποιήσουμε το αίσθημα της πείνας, το οποίο μόλις χορτάσουμε, αλλάζει σε αίσθημα ευχάριστης πληρότητας. Δηλαδή τρώμε για να χορτάσουμε και να το ευχαριστηθούμε. Και μέχρι εδώ όλα καλά.

Ανθυγιεινές τροφές και κακή κατάσταση της λειτουργίας του οργανισμού

Πριν δούμε την διαδικασία χώνευσης και απορρόφησης πρέπει να έχουμε υπ’ όψιν μας ότι οι τροφές και οι συνδυασμοί αυτών των τροφών που τρώμε στις ημέρες μας δεν είναι τόσο θρεπτικές όσο απαιτείται και σε αρκετές περιπτώσεις είναι ακόμη και ανθυγιεινές.

Επίσης, η κακή στις περισσότερες περιπτώσεις κατάσταση της λειτουργίας του οργανισμού μας (λόγω συσσώρευσης τοξινών και άλλων βλαβερών ουσιών στο σώμα μας), δεν επιτρέπει να απορροφηθούν έστω και αυτά τα λιγοστά θρεπτικά συστατικά των τροφών.

Διαδικασία χώνευσης – πέψης των τροφών και απορρόφησης των θρεπτικών συστατικών

Το σώμα μας έχει τώρα μέσα στο στομάχι αρκετή τροφή, την οποία με την βοήθεια των ενζύμων και άλλων εκκρίσεων θα την διαλύσει και θα την αναλύσει σε απλούστερα θρεπτικά και άλλα στοιχεία.

Το μείγμα αυτών των απλούστερων στοιχείων θα περάσει στα έντερα, όπου οι λάχνες των εντέρων (λεπτές αποφύσεις των εντέρων σαν τριχούλες) θα απορροφήσουν τα θρεπτικά συστατικά, αφήνοντας τα περιττά τα οποία προωθούνται για απόρριψη.

Όλα αυτά όμως πρέπει να γίνουν σε ορισμένο χρονικό διάστημα. Τις τροφές που δεν θα προλάβει να αφομοιώσει ο οργανισμός σ’ αυτό το διάστημα, θα τις αποθηκεύσει.

Δηλαδή θα τις κάνει λίπος. Το λίπος όμως είναι ο καλύτερος φίλος των τοξινών. Βρίσκουν μέρος και φωλιάζουν.

Τι κάνει η αλόη βέρα

Η αλόη βέρα έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία στην σύνθεσή της που θα βοηθήσουν να σπάσουμε αυτόν τον φαύλο κύκλο και όχι μόνο.

Τα ένζυμα που περιέχει η αλόη βοηθάνε το στομάχι να διαλύσει τις τροφές.

Καθαρίζει την επιφάνεια των λαχνών των εντέρων από άλλες προσκολλημένες ουσίες και τις επιτρέπει να αυξήσουν την απορροφητική τους ικανότητα.

Καθαρίζει τα έντερα και ειδικά το κόλον έντερο από τοξίνες και άλλες βλαβερές ουσίες, με συνέπεια να διευκολύνεται το έργο του καθαρισμού και άλλων οργάνων όπως το ήπαρ και τα νεφρά και γενικά όλο το σώμα. Έτσι το λίπος είναι πιο εύκολα μετατρέψιμο σε ενέργεια με αποτέλεσμα την μείωση της ποσότητάς του.

Παρέχει βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, απαραίτητα αμινοξέα και πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά, τα οποία όμως λόγω της φυσικής σύνθεσής τους είναι φιλικά και αμέσως αξιοποιήσιμα από τον οργανισμό και προωθεί την φυσιολογική απώλεια βάρους και την διατήρηση του ιδανικού βάρους.

FacebookInstagramYoutubePHONE