Αδυνατίστε γιατί Χανόμαστε

Το πρόβλημα της παχυσαρκίας έχει λάβει τρομερές διαστάσεις και στη χώρα μας, ανεβάζοντάς μας στη δεύτερη θέση στην Ευρώπη σε ποσοστά παχυσαρκίας.

Το ποσοστό των υπέρβαρων Ελλήνων φθάνει το 30,1% και το αντίστοιχο των παχύσαρκων το 8,7%.

Αλήθεια ή ψέματα, το σύνολο σχεδόν των γυναικών παραπονείται για κυτταρίτιδα και τοπικό πάχος.

Από τις πολλές εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν (φάρμακα, συμπληρώματα διατροφής, υποκατάστατα γεύματος, ροφήματα, καλλυντικές κρέμες, ινστιτούτα αδυνατίσματος, γυμναστήρια, διαιτολόγοι, βιβλία, περιοδικά κ.λπ.) συνάγεται ότι πρόκειται για μια πολύ μεγάλη και συνεχώς αυξανόμενη αγορά που αγγίζει το σύγχρονο καταναλωτή.

Τα υποκατάστατα γεύματος για μία ισορροπημένη και υποθερμιδική διατροφή

Πρόκειται για μια σχετικά νέα αγορά με υποθερμιδικά κατ’ εξοχήν προϊόντα, κυρίως σε σκόνη, που διαλύονται σε νερό και προτείνονται για να αντικαταστήσουν ένα ή περισσότερα γεύματα.

Παράλληλα, υπάρχουν και υπερπρωτεϊνούχες μπάρες, μπισκότα και διάφορα υποθερμιδικά snacks, για να ικανοποιήσουν τους πιο «λιχούδηδες» και να βοηθήσουν στην καλύτερη συμμόρφωσή τους στο πρόγραμμα διατροφής που ακολουθούν για τον έλεγχο του βάρους τους.

Επίσης δεν είναι ακόμη ξεκάθαρη η διαφορά μεταξύ ενός υποθερμικού σνακ και ενός υποκατάστατου γεύματος.

Υποθερμιδικό σνακ θα μπορούσε να είναι για παράδειγμα ένα απλό μπισκότο που συχνά βλέπουμε στην αγορά ή μια μερίδα δημητριακά ή κουάκερ ή ένα γιαούρτι ή μία μπάρα σοκολάτας.

Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε ένα γεύμα με κάτι τέτοιο, παρόλο που προτείνοντάς το ως λύση νιώθουμε μεγαλύτερη ασφάλεια.

Συμπληρώματα διατροφής itness

Ορισμένα συμπληρώματα διατροφής βοηθούν στην απώλεια κιλών, με την προϋπόθεση να χρησιμοποιούνται παράλληλα με μία υποθερμιδική διατροφή.

Οι δράσεις τους είναι ποικίλες.

Μερικά παρέχουν ένα αίσθημα κορεσμού, όπως τα πλούσια σε πηκτίνες προϊόντα που σχηματίζουν γέλη με την επαφή τους με το νερό και φουσκώνουν το στομάχι πριν το γεύμα, ώστε να περιορίζεται η ποσότητα τροφής.

Στην αγορά αυτή της κυτταρίτιδας, τα τελευταία χρόνια εκτός από τα τοπικά καλλυντικά εμφανίσθηκαν και συμπληρώματα διατροφής για την κυτταρίτιδα.

Το ίδιο κάνουν και τα προϊόντα που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.

Άλλα πάλι ισχυρίζονται ότι «καίνε» τα λίπη ή μειώνουν το μεταβολισμό τους και, τέλος, μία τρίτη κατηγορία, κυρίως πόσιμα μείγματα με φυτικά διουρητικά εκχυλίσματα, δρουν κατά της κατακράτησης νερού.

Τα προϊόντα για την κυτταρίτιδα: μια παράδοση για το φαρμακείο

Αλήθεια ή ψέματα, το σύνολο σχεδόν των γυναικών παραπονείται για κυτταρίτιδα και τοπικό πάχος.

Είναι έτοιμες για όλα, αρκεί να εξαφανίσουν αυτήν τη δυσάρεστη όψη «φλούδας πορτοκαλιού» ή για άλλους όψη «καπιτονέ», που εντοπίζεται κυρίως στους γλουτούς, στους μηρούς και σε ορισμένες και στο στομάχι.

Οι πλέον σημαντικές πωλήσεις για την κατηγορία αυτή πραγματοποιούνται μεταξύ Απριλίου και Ιουλίου.

Η αποτελεσματικότητά τους αμφισβητείται από αρκετές πελάτισσες, αλλά το πρόβλημα οφείλεται στη μη σωστή και συστηματική εφαρμογή τους και ταυτόχρονα στις υπερβολικές υποσχέσεις των εργαστηρίων.

Δεν πρόκειται λοιπόν για προϊόντα «θαύματα», σαν αυτά που διαφημίζουν στο τηλε-marketing που, όπως δείχνουν εκεί, μισή ώρα μετά την εφαρμογή χάνεις 2-3 πόντους! Αν είναι δυνατόν!

Χρειάζεται συστηματική χρήση τους πρωί-βράδυ, για τουλάχιστον 20-30 μέρες, σε συνδυασμό με ισορροπημένη διατροφή, για να έχουμε θετικό αποτέλεσμα.


Κατά κανόνα υπάρχουν δύο τρόποι δράσης αυτών των προϊόντων:

– Η δράση αποσυμφόρησης του λιπώδους ιστού που έχει ως αποτέλεσμα τον καλύτερο μεταβολισμό των τριγλυκεριδίων στα λιποκύτταρα.

– H δράση λιπόλυσης των τριγλυκεριδίων στα λιποκύτταρα.

Η πρώτη δράση είναι και η πλέον σημαντική, διότι η κύρια αιτία της κυτταρίτιδας είναι η κατακράτηση νερού στο μεσοκυττάριο χώρο και κατά συνέπεια το οίδημα, η ίνωση και σκλήρυνση των δομικών πρωτεϊνών και η συσσώρευση τριγλυκεριδίων στα λιποκύτταρα, με αποτέλεσμα τη διόγκωσή τους και το σχηματισμό λοβών και οζιδίων λιποκυττάρων (όψη «καπιτονέ»).

y-o

FacebookInstagramYoutubePHONE