EURODIET: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΔΙΑΙΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ

Η μέθοδος Eurodiet είναι μια μέθοδος απώλειας βάρους με ιατρική παρακολούθηση. Εφαρμόζεται σε περισσότερες από 30 χώρες. Στην Ελλάδα εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία αποκλειστικά από γιατρούς σε ένα ευρύ φάσμα ασθενών υπέρβαρων, παχύσαρκων, διαβητικών, με μεταβολικό σύνδρομο και πολλά άλλα νοσήματα συνακόλουθα της παχυσαρκίας καθώς και από ανθρώπους με πλεονάζον σωματικό βάρος, που επιθυμούν βελτίωση της εμφάνισης και της υγείας τους..

Βασίζεται στα τελευταία επιστημονικά δεδομένα της βιβλιογραφίας και τις πρόσφατες οδηγίες της Αμερικάνικης Διαβητολογικής Εταιρείας σχετικά με τις δίαιτες μειωμένων υδατανθράκων. Συστήνεται σε πανεπιστημιακές κλινικές και διαβητολογικά κέντρα δημόσιων νοσοκομείων με άριστα αποτελέσματα στην απώλεια και διατήρηση των απωλεσθέντων κιλών.

Βασίζεται σε τρεις θεμελιώδεις αρχές:

  • Eξατομικευμένη διατροφική προσέγγιση με τη χρήση προιόντων υψηλών πρωτεινών/χαμηλών υδατανθράκων, σύμφωνα με την καθορισμένη φάση.
  • Ψυχοσυμπεριφορική αξιολόγηση, προκειμένου να εντοπισθούν και να αντιμετωπισθούν προβλήματα συμπεριφοράς και κινήτρου σε σχέση με τη διατροφή.
  • Ιατρική παρακολούθηση.

Πλεονεκτήματα της μεθόδου:

  • Aποτελεσματικότητα: στη φάση 1 και 2 απώλεια περίπου του 10% του βάρους σε 40-50 μέρες.
  • Ευκολία: δε χρειάζεται ζύγισμα του φαγητού.
  • Ευχάριστη εφαρμογή: ευχάριστες γεύσεις με δυνατοτητα για γλυκό από την πρώτη μέρα.
  • Ασφάλεια: καμία καταπόνηση του οργανισμού, ενεργοποίηση μηχανισμών αντιοξείδωσης και αντιγήρανσης.
  • Εκπαίδευση: με την ολοκλήρωση του προγράμματος αυτός που το ακολουθεί έχει αποκτήσει καινούργια και σωστή διατροφική αγωγή, με αποτέλεσμα τη σταθεροποίηση του βάρους του.

Δεν υπάρχει η έννοια της “συντήρησης” αλλά της ’’διατροφικής παιδείας’’. Αυτός που ακολουθεί τη μέθοδο eurodiet μαθαίνει να τρώει σωστά και ισορροπημένα.

Κάθε προιόν eurodiet γλυκό ή αλμυρό παρέχει τη διατροφική αξία μιας μερίδας υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης, σακχάρων βραδείας απορρόφησης, βιταμινών, μετάλλων, πολυακόρεστων λιπαρών οξέων (ω-3 και ω-6) και φυτικών ινών. Αυτά συνδυάζονται με απλά γεύματα που παρασκευάζονται στο σπίτι ή και εκτός σπιτιού με στόχο τη διατροφική παιδεία και εκπαίδευση στη σωστή διατροφή.

FacebookInstagramYoutubePHONE