O πόθος για τα γλυκά σε υπέρβαρους

Ο πόθος για γλυκά κατά την διάρκεια της δίαιτας δεν είναι σημάδι αδυναμίας του χαρακτήρα, αλλά σε πολλές περιπτώσεις έχει μια ιατρική-φυσιολογική αιτία.

Γλυκιά τροφή είναι αγαπητή σε κάθε ηλικία, και ακόμα μετά από ένα τραπέζι, βρίσκουμε μέρος για νόστιμα γλυκά. Η προτίμηση στα γλυκά δεν εκπλήσει… γιατί η γλυκιά γεύση δείχνει μια πλούσια σε ενέργεια τροφή, την οποία ο οργανισμός εύκολα επεξεργάζεται.

Έρευνες μας δείχνουν ότι πολλοί άνθρωποι κατά την διάρκεια της δίαιτας έχουν μεγάλη όρεξη για γλυκά. Μερικές εβδομάδες αργότερα και όταν το βάρος σταθεροποιείται χαμηλώνει αρκετά η όρεξη για γλυκιά γεύση σε φυσιολογικά επίπεδα.

Είναι γνωστό και επιστημονικά αποδεδειγμένο, ότι οι υπέρβαροι λατρεύουν τα γλυκά.

Σε έρευνα, υπέρβαρα και φυσιολογικά άτομα ήπιαν ένα « ακραίο » γλυκό μείγμα νερού με ζάχαρη και μετά δοκίμασαν την γεύση μίας φυσιολογικά γλυκιάς λεμονάδας:

Αποτέλεσμα: Οι συμμετέχοντες με φυσιολογικό βάρος δεν μπορούσαν να πιουν άλλη γλυκιά γεύση….. Οι υπέρβαροι όμως δεν ήταν αντίθετοι σε επιπλέον δελεαστική γλυκιά γεύση….

Η γνώση ότι η αίσθηση των γεύσεων αλλάζει κατά τη διάρκεια της δίαιτας, μας βοηθά να καταλάβουμε ότι αυτό είναι κάτι φυσιολογικό και όχι σημάδι αδυναμίας του χαρακτήρα μας.

Aισθήματα ενοχής είναι απόλυτα περιττά.

Θα πρέπει να ικανοποιήσουμε αυτό το πόθο αλλά με φρούτο ή ένα μικρό κομμάτι σοκολάτας…

FacebookInstagramYoutubePHONE