Ενεργοποιήστε τον Μεταβολισμό σας

Είναι γεγονός ότι το να είναι κανείς υπέρβαρος αυξάνει την συχνότητα και τις πιθανότητες εμφάνισης οποιασδήποτε ασθένειας.

Αυτό από μόνο του αποδεικνύει πως το φυσιολογικό βάρος ευνοεί την καλή μας υγεία.

Η λύση βρίσκεται στην υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και διατροφής.

Επιπλέον, υπάρχουν προϊόντα κατά της κατακράτησης υγρών, τα λεγόμενα αποσυμφορητικά, καθώς και προϊόντα που βοηθάνε στην καύση του λίπους, τα λεγόμενα ενεργοποιητές μεταβολισμού, που μπορούν να ενισχύσουν την προσπάθεια για απώλεια βάρους.

Ενεργοποιήστε τον Μεταβολισμό σας 1

Τα Αποσυμφορητικά

Βοηθούν στην απώλεια βάρους μέσω της απομάκρυνσης προϊόντων μεταβολισμού και νερού.

Πρόκειται για διάφορα διουρητικά φυτά, που βοηθούν στην αποβολή των άχρηστων προϊόντων του μεταβολισμού μέσω των νεφρών και κατ’ επέκταση των ούρων, αλλά και στη μείωση της κατακράτησης υγρών.

Το επιθυμητό αποτέλεσμα φυσικά, επιτυγχάνεται μετά από καθημερινή κατανάλωση επαρκούς ποσότητας υγρών, όπως νερού και διάφορων τσαγιών.

Στην πράξη, για να έχει κάποιος τα επιθυμητά αποτελέσματα, πρέπει να ακολουθήσει μία αγωγή 3 εβδομάδων, την οποία μπορεί να επαναλάβει μετά από μια σύντομη διακοπή μιας εβδομάδας.

Χαρακτηριστικά διουρητικά φυτά είναι το άνθος της κουφοξυλιάς, τα φύλλα από φραγκοστάφυλλο, ο μίσχος του κερασιού, τα φύλλα της ελιάς και η σημύδα, με τις γνωστές καθαρκτικές της ιδιότητες.

Οι Ενεργοποιητές Μεταβολισμού

Είναι οι λεγόμενοι λιποδιαλύτες.

Εδώ ανήκουν ουσίες που μειώνουν τα αποθέματα λίπους του οργανισμού και συγκεκριμένα διάφορες κατηγορίες φυτών.

Φυτά με Καφεΐνη

Η καφεΐνη συμβάλλει στη μείωση του βάρους αυξάνοντας την ενεργειακή μας κατανάλωση.

Ενεργοποιεί το κεντρικό νευρικό σύστημα και τα επινεφρίδια και προκαλεί την έκκριση αδρεναλίνης με αποτέλεσμα ν’ αυξάνει την καρδιακή λειτουργία.

Ακόμη, μέσω μιας ακολουθίας βιοχημικών αντιδράσεων που επηρεάζει, ευνοεί την λιπόλυση και την διούρηση.

Η κατανάλωση ενός φλιτζανιού τσαγιού την ημέρα αυξάνει την ενεργειακή κατανάλωση του οργανισμού κατά 3-4% για 150 λεπτά.

Εννοείται πως η κατανάλωσή της πρέπει να γίνεται πριν τις 17:00 για να μην προκαλούνται διαταραχές του ύπνου, καθώς επίσης δεν πρέπει να καταναλώνεται από παιδιά και εφήβους και από ασθενείς με καρδιαγγειακά νοσήματα και προβλήματα με τον θυρεοειδή ή έλκος.

Η ημερήσια επιτρεπόμενη ποσότητα προς κατανάλωση δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 400mg, δηλαδή 4 φλιτζάνια καφέ.

Η συγκεκριμένη ποσότητα ποικίλλει ανάλογα με την αντοχή και την ευαισθησία του κάθε οργανισμού και δεν είναι απόλυτη ως νούμερο.

Επιπλέον, η καφεΐνη μπορεί να μειώσει την ηρεμιστική δράση των φαρμάκων.

Ενεργοποιήστε τον Μεταβολισό σας 2

Το Τσάι των Ιησουιτών (Τσάι Mate)

Γνωστό και ως τσάι της Βραζιλίας ή της Παραγουάης, περιέχει 1-2% καφεΐνη αλλά και σαπωνοσίδες που μειώνουν την εντερική απορρόφηση των λιπών που προσλαμβάνονται με την τροφή.

Η συνιστώμενη ημερήσια δόση είναι 3 φλιτζάνια την ημέρα.

Guarana

To guarana αυξάνει την οξείδωση του λίπους και περιέχει 3,5% καφεΐνη και 9,5-16% τανίνες.

Λόγω της μεγάλης του περιεκτικότητας σε καφεΐνη, έχει και τις ανάλογες ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Σε μορφή σκόνης, η συνιστώμενη ημερήσια δόση είναι 450 g, ενώ η ποσότητα ποικίλλει ανάλογα με την μορφή στην οποία καταναλώνεται.

Το Πράσινο Τσάι

Τα φύλλα του πράσινου τσαγιού περιέχουν το λιγότερο 2% καφεΐνη και σχεδόν 30% κατεχίνες που βοηθούν στην ενίσχυση του μεταβολισμού και της λιπόλυσης, αλλά και στην αναστολή της λιπογένεσης.

Οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες είναι ευρέως γνωστές, ενώ η συνιστώμενη ημερήσια δόση είναι μια κουταλιά του καφέ ανά ένα φλιτζάνι ζεστό νερό, 2-3 φλιτζάνια κάθε ημέρα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι μειώνει την απορρόφηση του σιδήρου, οπότε θα πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή και να μην καταναλώνεται ταυτόχρονα με συμπληρώματα σιδήρου και δεύτερον, ότι είναι πλούσια πηγή βιταμίνης Κ σε στερεή μορφή.

Φυτά με Συνεφρίνη

Ο φλοιός των εσπεριδοειδών χρησιμοποιείται παραδοσιακά, σαν πικρό ποτό που μειώνει την όρεξη και διευκολύνει την πέψη.

Επίσης, περιλαμβάνει εκτός από τα φλαβονοειδή που του προσδίδουν την πικρή γεύση, 0,1-0,5% συνεφρίνης.

Εξαιτίας των ανεπιθύμητων ενεργειών της συνεφρίνης στο καρδιαγγειακό, οι οποίες μπορεί ν’ αποβούν μοιραίες, όπως η ταχυκαρδία, η κοιλιακή μαρμαρυγή, η λιποθυμία ή η κατάρρευση, σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι αρμόδιες Αρχές απαγόρευσαν την κυκλοφορία προϊόντων που προορίζονταν για χορήγηση από το στόμα και περιείχαν συνεφρίνη.

Φυτά με Ιώδιο

Το ιώδιο αυξάνει την θερμογένεση ενεργοποιώντας τον θυρεοειδή.

Τα φύκη είναι πλούσια σε ιώδιο και ήδη από τον 19ο αιώνα ήταν μόδα η χρήση τους για αδυνάτισμα.

Αντενδείκνυται η κατανάλωσή τους σε περίπτωση υπερευαισθησίας αλλά και σε ενδεχόμενη δυσλειτουργία του θυρεοειδή, ενώ ποτέ η χρήση τους δεν πρέπει να υπερβαίνει σε διάρκεια τον ένα μήνα.

Η ημερήσια πρόσληψη υπό μορφή σκόνης, δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 150 mg.

y-o

FacebookInstagramYoutubePHONE