6 λάθη που κάνουμε συχνά και μας κάνουν να παίρνουμε βάρος χωρίς να το καταλαβαίνουμε

Πρωινά λάθη – Αύξηση βάρους: Προσπαθείτε να χάσετε βάρος, όμως δεν τα καταφέρνετε με μεγάλη επιτυχία. Ο μεγαλύτερος παράγοντας σε αυτό το ζήτημα, είναι η συνήθειες μας. Όμως, δεν αναφερόμαστε μόνο σε διατροφικές συνήθειες. Είναι πολύ σημαντικό να ακολουθείτε τα εξής 6 πράγματα το πρωί όταν ξυπνάτε.

Πρωινά λάθη – Αύξηση βάρους: Μερικές συνήθειες που καλό θα ήταν να αλλάξετε

Αλλάζετε στο σκοτάδι: Σύμφωνα με έρευνα, αν έχετε τα παντζούρια κλειστά όταν ξυπνάτε, τότε χάνετε τα οφέλη που προσφέρει ο ήλιος. Όσοι βγαίνουν στον ήλιο αμέσως αφού ξυπνήσουν έχουν μικρότερο δείκτη μάζας σώματος από όσους δεν το κάνουν. Η έρευνα πρόσθεσε πως περίπου 20-30 λεπτά ήλιου τη μέρα είναι περισσότερο από αρκετά.

Δεν ζυγίζεστε: Υπάρχει μία σχέση αγάπης και μίσους με την ζυγαριά. Ωστόσο, έρευνα δείχνει πως όσο περισσότερο δεν ζυγιζόμαστε, τόσο περισσότερο βάρος παίρνουμε.

Παραλείπετε το πρωινό: Όλοι το γνωρίζουν πως είναι το πιο σημαντικό γεύμα της μέρας. Αν το παραλείψουμε, αυτό θα επηρεάσει τον μεταβολισμό μας για όλη την υπόλοιπη μέρα και την πείνα που θα έχουμε στα υπόλοιπα γεύματα.

Δεν στρώνετε το κρεβάτι σας: Έρευνα δείχνει πως όσοι στρώνουν το κρεβάτι τους το πρωί έχουν 19% περισσότερες πιθανότητες να κοιμούνται σωστά. Και επειδή ο καλός ύπνος συνδέεται με το βάρος μας, καλό θα ήταν να υιοθετήσετε αυτή την συνήθεια.

Πολύ καφέ, λίγο νερό: Η πολύ καφεΐνη το πρωί χωρίς να πίνετε αρκετό νερό μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την περιφέρειά σας. Το σώμα χρειάζεται νερό για να δουλέψει ο μεταβολισμός, ο εγκέφαλος και για να αποβάλλει τις τοξίνες.

Πατάτε το κουμπί της Αναβολής: Το να κοιμόμαστε περισσότερο συνδέεται με την κακή διατροφή και την αύξηση του βάρους. Αυτό μπορεί να προκαλέσει διακυμάνσεις του σακχάρου στο αίμα και αυξημένο σωματικό βάρος.

enimerotiko.gr

FacebookInstagramYoutubePHONE